bel ons

Gastouderbureau Samen

Gastouderbureau Samen is de bemiddeling tussen de gastouders en vraagouders. Bent u voor uw gezin op zoek naar opvang? Wij gaan samen met u op zoek naar de gastouder die past bij jullie gezin en aansluit bij jullie normen en waarden. In ons pedagogische beleidsplan kunt u lezen aan welke eisen de gastouders moeten voldoen.

 

Heeft u als gastouder nog ruimte in uw gastouderopvang en wilt u zich bij ons aansluiten? Dat kan! We komen graag langs om kennis te maken en om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Ook voor de beginnende gastouder bent u bij ons aan het juiste adres! Na aanmelding nemen wij persoonlijk contact met u op en kijken we naar onze toelatingseisen. Nadat alle eisen voldoen begeleiden wij u met de keuze voor een opleiding of traject, welke bij u past om gastouder te worden. Is dit behaald, dan zijn er vervolgstappen zoals een EHBO certificaat en een aanvraag van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Om het woonadres te laten voldoen als opvangadres zullen wij met u de risicoinventarisatie uitvoeren en de punten met u door spreken. De GGD zal vervolgens bij u langskomen om nogmaals alles te controleren. Geeft de GGD akkoord, krijgt u via de gemeente uw LRK nummer toegestuurd. Het is tijd om vraagouders te gaan werven, u mag starten als gastouder!

Wij staan klaar om de startende gastouder op weg te helpen om hun doel, om gastouder te worden te bereiken. Wij helpen de vraagouders om een gastouder te vinden, die aansluit bij het belang van uw kind (kinderen) en de normen en waarden van het gezin.

 

De gastouders en vraagouders mogen van gastouderbureau Samen daarom verwachten dat er minimaal één keer per jaar een persoonlijk evaluatiegesprek wordt gehouden. Gastouderbureau Samen staat open voor opbouwende kritiek en nieuwe ideeën om het gastouderbureau Samen te laten groeien. Wij vinden het belangrijk dat de gastouders en vraagouders zich ondersteunt voelen door het gastouderbureau. Daarom bieden wij de gastouders elke twee weken de activiteiten aan van ons eigen activiteitenprogramma "Samen actief". Daarnaast kunnen de gastouders en vraagouders zich inschrijven voor diverse cursussen, informatieavonden en trainingen. Op deze manier kunnen de gastouders in hun pedagogische kennis doorgroeien. De vraagouders vinden wij ook belangrijk dat ze zich gehoord en vertrouwd voelen bij ons. Ze mogen verwachten van Gastouderbureau Samen dat er goed op de veiligheid en de wettelijk eisen kinderopvang wordt gelet en dat deze worden nageleefd door de gastouders.

 

Wij zijn werkzaam in de regio Noordoostpolder, Urk, Steenwijk, Vollenhove en Lemmer. Woont u buiten deze regio en wilt u zich graag bij ons aansluiten? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

 

Downloads

Klachtenregeling
Privacy beleid
Stappenplan bij signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld
Algemene voorwaarden
Rapport GGD 2019
Klachtenformulier vraagouder
Klachtenformulier gastouder
Reglement oudercommissie
Samen GOB rapport registratie
Afspraak maken

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op