bel ons

Onze visie

Pedagogische Visie

 

We hebben onze visie in drie delen opgebouwd:

 

  • Kindbeeld
  • Visie op ontwikkeling en opvoeding (gastouders)
  • Gastouderbureau Samen

 

Kindbeeld

Een kind is het kostbaarste en uniekste bezit die je kunt hebben. Kinderen ontwikkelen en groeien in een bepaald tempo op. Wij vinden het belangrijk dat elk kind in een veilige en gezonde leefomgeving, zich in eigen tempo kan ontwikkelen en kan opgroeien. Daarbij is het belangrijk dat de kinderen spelenderwijs door sturing en begeleiding van de gastouder gestimuleerd worden om zich te kunnen ontwikkelen.

 

Visie op ontwikkeling en opvoeding (gastouder)

De gastouder biedt de kinderen ruimte en gelegenheid tot groei in emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling. De gastouder biedt het kind veiligheid, geborgenheid en een vertrouwde omgeving. Dit wordt gedaan door de leefruimte uitnodigend en uitdagend te maken. De gastouder biedt verschillende activiteiten en speelgoed aan. Dit is naar behoefte en ontwikkeling van het kind.

 

Gastouderbureau Samen

Het gastouderbureau Samen is het contact en aanspreekpunt voor de gastouders en vraagouders. Wij vinden het belangrijk dat gastouders en vraagouders zich vertrouwt en veilig voelen bij ons. Wij doen dit door persoonlijk contact, door onze pedagogische kennis te delen en onze kwaliteiten samen te gebruiken.