bel ons

Gastouders

Als gastouder aansluiten bij gastouderbureau Samen?

 

Als gastouder speel je een belangrijke rol in het gezinsleven van de vraagouders omdat je als gastouder de zorg draagt over de kinderen terwijl de ouders werken. Dat is een mooie, verantwoordelijke taak en de ouders kunnen van de overheid een bijdrage in de kosten krijgen, de kinderopvangtoeslag. 

 

Als gastouder draag je bij op professionele en flexibele wijze, in een thuissituatie. Opvang door gastouders is kleinschalig, persoonlijk en meestal in de buurt. Als gastouder mag je maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opvangen Gastouderopvang biedt de kinderen veiligheid, geborgenheid en een vertrouwde omgeving. Dit is voor de kinderen fijn en vertrouwd, ze krijgen zo alle aandacht in een gezellige & huiselijke sfeer. 

 

Als gastouder zorg je dat de kinderen ruimte en gelegenheid krijgen tot groei in emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling. Dit wordt aangeboden door de leefruimte uitnodigend, uitdagend en rustgevend te maken. De gastouder biedt structuur in de dagelijkse werkzaamheden en biedt daarbij verschillende activiteiten en speelgoed aan. Dit is naar behoefte en ontwikkeling van het kind. 

 

Wij investeren in jou als gastouder!

 

Samen actief is het activiteitenprogramma van gastouderbureau Samen. Wij werken samen met Doenkids en KinderwijsTV. In de DoenKids online database staan duizenden activiteiten die uitgewerkt zijn door een heel team van pedagogen, activiteitenontwikkelaars en grafisch vormgevers. De activiteiten zijn heel divers en zijn er allemaal op gericht de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Natuur, techniek, creatief, muziek, sport, spel en ontdekken…het komt allemaal aan bod. Van baby-activiteiten tot stoere activiteiten voor 8-plussers: voor alle leeftijden is er wel een aanbod.

Kinderwijs TV maakt leren leuk en interessant. Altijd jouw pedagogische kennis op peil met de e-learning modules. Alle e-learning modules zijn online te volgen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Elk jaar maken wij een jaarkalender. Hier staat het aanbod in van de thema's van Doenkids, diverse thema-avonden en het aanbod van de online modules van KinderwijsTV. Voor deze thema-avonden nodigen we gastsprekers uit.

Een leuk weetje, het is gratis voor de gastouders welke bij ons zijn aangesloten. 

Als gastouder je bij ons aanmelden? We komen graag langs om kennis te maken en om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Voor de startende gastouder ben je bij ons aan het juiste adres! Na aanmelding komen wij graag bij je langs om alles rustig uit te leggen en hulp te bieden waar nodig is.

Één van die eisen is dat je gekwalificeerd bent om kinderen op professionele wijze te kunnen opvangen en dat de opvangplek veilig en dat de leefruimte klaar is, zodat je de kinderen de veilige omgeving kunt bieden waarin kinderen zich op hun gemak voelen. Je houdt de kinderen bezig met activiteiten die bij hun leeftijd en niveau passen en je brengt de kinderen waarden en normen bij.

Als je in het bezit bent van alle vereiste diploma's is de volgende stap registratie in het Personenregister Kinderopvang en het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Er zal hiervoor een afspraak worden gemaakt op de opvanglocatie. Er wordt dan een risico-inventarisatie uitgevoerd. Hierin worden o.a. veilgheidsrisico's en gezondheidsrisico's bekeken en besproken met de gastouder. Dit alles wordt vastgelegd in de rapportage.

De aanvraag tot registratie in het LRK word je volledig uit handen genomen door gastouderbureau Samen.

Om als gastouder van start te kunnen gaan zijn er een aantal voorwaarden en kwaliteitseisen waar je moet voldoen. Hieronder zetten wij de belangrijkste op een rij:

 

  • Geldig diploma voor de gastouderopvang;

  • Geldig diploma EHBO voor kinderen;

  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);

  • Risico-inventarisatie van de opvanglocatie;

  • Geldig indentiteitsbewijs;

  • Inschrijving in het Personenregister Kinderopvang.    

 

Zodra de gemeente en de betreffende regionale GGD de aanvraag hebben beoordeeld, zul je het inschrijvingsnummer van het LRK ontvangen en kun je daadwerkelijk aan de slag als gekwalificeerde en geregistreerde gastouder.

 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
00:25