bel ons

Informatie over het corona virus

Beste gastouders en vraagouders,

 

Vandaag heeft onze overheid laten weten dat de kinderopvang en de scholen drie weken gaan sluiten, met uitzondering voor ouders in de vitale sector. Dit betekent dat vanaf 16 maart 2020 tot 6 april 2020 niet door de gastouders opgevangen kunnen worden. Bent u als gezin niet in de gelegenheid om oppas te kunnen regelen voor de kinderen en werkt daarbij één van de ouders in de vitale sector, dan mag de opvang doorgaan.

 

Wie vallen onder de deze sector: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

 

De gastouders die vraagouders hebben in de vitale sector kunnen openblijven, mits de gezondheid het toelaat. Dit betekent mocht de gastouder zelf of 1 van de kinderen van de gastouder de onderstaande klachten hebben, dan is de gastouder genoodzaakt om tijdelijk dicht te gaan, mocht 1 van de gastkindjes de onderstaande klachten hebben mag opvang geweigerd worden.

 

*erg hoesten

*verhoging/ koorts

*kortademigheid

*andere griepverschijnselen

 

Wat betekent dit voor de betalingen:

Wij roepen jullie op om duidelijke afspraken met elkaar te maken. Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is, dus contracten in stand te houden en de facturen te betalen. Ook de financiële consequenties zullen de komende dagen verder worden uitgedacht en uitgewerkt. Ook heeft de Belastingdienst aangegeven de kinderopvangtoeslag door te laten, daarom hebben wij van gastouderbureau Samen besloten om betalingsverplichting door te laten gaan. Dit betekent dat de gastouder de contracturen volgens contract mogen schrijven.

https://www.boink.info/nieuws/kinderopvang-t/m-6-april-gesloten

 

Gastouders die werken conform de dienstverlening aan huisregeling, gelden bovenstaande regels.

 

Huisbezoeken, activiteiten en cursussen:

Thuis bezoeken gaan niet door, alleen de jaarlijkse risico-inventarisatie wordt uitgevoerd bij de aangesloten gastouders. Verder gaat het gastouder café en de meldcode niet door, hier komen wij later op terug.

 

Wij snappen dat er veel vragen zijn en proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Wij hopen bij deze voor nu genoeg duidelijkheid te hebben gegeven. Via onderstaande link staan nog veelgestelde vragen over de opvang. https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2020/03/vragen-over-corona-in-de-kinderopvang

 

Verder zijn wij per mail en telefonische bereikbaar.

 

Met vriendelijke groet, 

 

Jeanine en Mariska.

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
06:50