bel ons

Vraagouders

Gastouderopvang is de kinderopvang in huiselijke sfeer, veilig bij de gastouder of vraagouders thuis.

 

Het kan spannend zijn om uw kind of kinderen naar een gastouder te brengen. Wij nemen graag deze zorgen voor u weg. We kijken samen met u naar uw gezinssituatie en uw opvangwensen. Daarna gaan wij op zoek naar een gastouder die aansluit bij uw aanvraag. 

Hebben wij een gastouder voor uw gezin gevonden, is het tijd om met elkaar kennis te maken. De kennismaking zal plaatsvinden tussen gastouder en vraagouders. Is de 'klik' er en zien jullie het zitten om met elkaar van start te gaan, zullen wij er voor zorgen dat de administratie hierbij aansluit en zullen wij met elkaar de opvang bespreken tijdens het koppelingsgesprek.  

 

De gastouder speelt een grote rol in het gezinsleven van de vraagouders omdat de gastouder zorg draagt over de kinderen. De gastouderopvang is een professionele en flexibele opvang. Altijd hetzelfde vertrouwelijke gezicht. Gastouderopvang biedt de kinderen veiligheid, geborgenheid en een vertrouwde omgeving.

De gastouder zorgt dat de kinderen ruimte en gelegenheid tot groei in emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling heeft. Dit wordt aangeboden door de leefruimte uitnodigend, uitdagend en rustgevend te maken. De gastouder biedt structuur in de dagelijkse werkzaamheden en biedt daarbij verschillende activiteiten en speelgoed aan. Dit is naar behoefte en ontwikkeling van het kind. In ons pedagogische beleidsplan kunt u lezen aan welke eisen de gastouders moeten voldoen.

 

Verder mogen vraagouders van gastouderbureau Samen verwachten dat er goed op de veiligheid en de wettelijke eisen kinderopvang wordt gelet en dat deze worden nageleefd door de gastouders. Jaarlijks wordt er bij de gastouder een risico-inventarisatie uitgevoerd en zullen wij de gastouderopvangadressen meerdere keren bezoeken. Er worden kennismakingsgesprekken, koppelingsgesprekken, voortgangsgesprekken en evaluatiegesprekken georganiseerd om de kwaliteit in de gastouderopvang te waarborgen. 

 

Bent u op zoek naar een gastouder of gastouder aan huis? Een gastouder die past bij uw gezin en aansluit bij jullie normen en waarden? Wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek!  Heeft u al een gastouder? Ook dan kunt u bij ons terecht en zorgen wij ervoor dat de overstap naar gastouderbureau Samen soepel zal verlopen. 

 

Overzicht Gastouders

 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
00:47