bel ons

Gastouders verplichten om met 2 gastouderbureaus te werken?

Belangrijk nieuws! 

 

Er wordt overwogen om gastouders te verplichten om met maximaal 2 gastouderbureaus te werken. 

 

Heb jij wel eens goed gekeken naar het gastouderbureau waar je als vraag- en gastouder ingeschreven staat? Of ben je misschien op zoek naar een gastouderbureau? Hieronder helpen wij jou graag om een keuze te maken welk bureau bij jouw past. 

 

 • Wist je dat elk gastouderbureau aan dezelfde kwaliteit en wetgevingseisen moet voldoen? 
 • Wist je dat elk gastouderbureau door de GGD wordt geïnspecteerd? 
 • Wist je dat elk gastouderbureau in het LRK geregistreerd moet staan?
 • Wist je dat je als vraag- en gastouder een gastouderbureau mag aanbevelen?
 • Wist je dat een gastouderbureau minimaal 1x per jaar bij een gastouder persoonlijk langs moet gaan? 
 • Wist je dat een gastouderbureau goed bereikbaar moet zijn? 

 

Je kunt jezelf de volgende vragen stellen om een juiste keuze te maken over een gastouderbureau:

 

 • Welke punten vind jij belangrijk aan een gastouderbureau? 
 • Weet jij wat een gastouderbureau voor jou doet? 
 • Weet jij aan welke eisen een gastouder moet voldoen om de veiligheid van het kind te waarborgen?
 • Wil jij dat een gastouderbureau bijdraagt in de ontwikkeling van de kinderen? 
 • Wil je graag dat een gastouderbureau goed bereikbaar is, ook voor persoonlijk contact?
 • Weet jij wat je aan een gastouderbureau maandelijks betaald?
 • Vind jij het belangrijk dat het meeste geld naar de gastouder toe gaat? 
 • Vind jij het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in trainingen voor de gastouder/vraagouder?

 

Wat biedt gastouderbureau Samen u?

 

Gastouderbureau Samen is het bureau waar het belang van het kind(eren) op nummer één staat. Belangrijk vinden wij dat de ouder(s)/verzorger(s) haar of zijn kind(eren) met een gerust hart kan achter laten bij een gastouder. Een gastouder die aan de wet en regelgeving voldoet, een veilige speelomgeving heeft en een gastouder die daadwerkelijk voor de kinderen staat, maar ook aan de kwaliteitseisen van gastouderbureau Samen voldoet. Deze eisen kunt u teruglezen in ons pedagogisch beleidsplan. 

Gastouderbureau Samen is een kleinschalig bureau, waar persoonlijk contact en goed bereikbaarheid de kwaliteit van communicatie biedt. Onze aangesloten gastouders worden jaarlijks getraind op hun pedagogische kennis. Denk hierbij aan EHBO, Meldcode kindermishandeling en een pedagogisch onderwerp naar keuze. De gastouders krijgen elke twee weken activiteiten aangeboden vanuit het activiteitenprogramma 'Samen actief' om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Kinderen stimuleren in hun ontwikkeling daar willen wij als gastouderbureau in bijdrage! Maar elke kind is verschillend en mag het daarom bij gastouderbureau Samen op haar of zijn eigen tempo ontwikkelen.

 

Daarnaast is Gastouderbureau Samen één van de betaalbaarste gastouderbureaus. Wij denken en helpen u mee met de aanvraag voor de kinderopvangtoeslag en kunnen voor u een vrijblijvende offerte opmaken om met u mee te kijken hoeveel u maandelijks betaalt of kunt besparen aan de gastouderopvang.

Wij maken geen gebruik van boeteclauses of inschrijfkosten. Bureaukosten hanteren wij per maand, per gezin en ongeacht het aantal kinderen. We bieden een snelle (overstap) service, een contract start pas als de eerst opvang dag van start is gegaan  en u kunt het contract maandelijks opzeggen.

 

Gastouderbureau Samen is opgestart vanuit eigen ervaring als vraag- en gastouders door Jeanine en Mariska. Wij weten hoe het is om als gastouder aan het werk te zijn, maar ook weten wij hoe het voelt om een kind naar de opvang te brengen. Met deze ervaringen en begrip draaien wij het gastouderbureau. Aan onze aangesloten gastouders en ouders vragen wij geregeld om met ons mee te denken, waar wij als gastouderbureau in kunnen groeien. Wij vinden het zelf ook erg belangrijk om als bureau te blijven ontwikkelen. Daarvoor hebben wij u nodig want:

 

Samen sterk in opvang!

 

Enthousiast geworden? Overstappen? Of wilt u nog meer informatie over ons? U kunt via ons site zich gemakkelijk en vrijblijvend aanmelden of via info@gobsamen.nl een berichtje sturen. We zien jouw graag bij gastouderbureau Samen.

 

Vanwege de overweging naar 1 of 2 gastouderbureaus is deze blog tot stand gekomen uiteraard begrijpen wij dat hier vragen over zijn en vraagt dit om keuzes, maar de praktische uitvoering is nog onduidelijk. Als hier meer duidelijkheid over bekend is, zullen wij dit uiteraard delen op onze kanalen en website. 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
07:24