bel ons

Maak je eigen Fidget toy

Fidget toys maken van spullen in huis

 

Ook zo gek van Fidget toys?! Maak dan nu je eigen variant uit deze makkelijke activiteit. Binnen 10 minuten heb jij je zelfgemaakte Fidget toy, spelen maar!

 

Wat is een Fidget toy?

 

Fidget toys betekent letterlijk vertaald: 'friemelspeelgoed'. Dat is klein speelgoed met felle kleuren waar je mee kunt friemelen. Zoals we eerder voornamelijk de bekende stressballen kenden, om tot rust te komen en beter te focussen, zijn er ondertussen veel verschillende varianten bijgekomen.

We kennen de beruchte hype van fidget spinners nog wel. Veel kinderen hadden (en hebben) er baat bij. Door te draaien aan de spinner komen ze tot rust. Het is een nieuwe bezigheid, waarmee ze zich vaak beter kunnen ontspannen. Ondertussen zijn er ook de fidget cubes, tangle fidget (anti stress slangen) en squishies bijgekomen. De focus lijkt door de fidgets beter te zijn en zelfs prestaties kunnen er door verbeteren.

 

Wat heb je nodig voor de Fidget toy met paperclips?

 

  • plastic ring van een plastic flesje
  • (gekleurde) paperclips

 

Aan de slag!

 

Stap 1: Haal de plastic ring van een plastic flesje af als je dit nog niet gedaan hebt.

Stap 2: Rijg één voor één de paperclips aan de plastic ring. Dit doe je door de de uiteindes van de paperclips iets open te buigen en de ring er tussen te schuiven, druk daarna de paperclip weer aan.

Stap 3: Ga net zo lang door totdat alle paperclips aan de plastic ring zitten of totdat de plastic ring helemaal vol zit.

Stap 4: Je kun de paperclips nu bewegen, omhoog en omlaag en heen en weer. Lekker friemelen dus!

 

 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
23:08