bel ons

Tips om te besparen!

Tips om te besparen!

 

Wist je dat? Gastouderopvang goedkoper is dan andere vormen van kinderopvang? Daarom willen wij jouw als gastouder of als vraagouder laten weten hoe jij meer kan verdienen of kan besparen!

 

1. Wat betaal je aan bureaukosten bij een gastouderbureau?

In Nederland zijn 423 gastouderbureaus actief. Een bureau mag zelf de bureaukosten bepalen. Alle gastouderbureaus in Nederland moeten aan dezelfde wet en regelgeving kinderopvang voldoen. Waar worden dan de bureaukosten op gebaseerd? Vaak zit het in de kostenpost van het bureau. Zit je aangesloten bij een groot bureau? Is het bureau in het bezit van een pand, worden er zakelijke auto's gereden en is er personeel? Dan zijn de bureaukosten vaak hoger. Kijk eens naar een kleinschalig bureau, daar kun je zeker op jaarbasis besparen!

 

Hoe zit dit bij ons?

Gastouderbureau Samen is een kleinschalig bureau. Wij zijn met twee bemiddelingsmedewerkers,  wij hebben geen hoge vaste lasten zodat wij lage bureaukosten kunnen hanteren. Wij vinden het belangrijk dat het meeste geld naar de gastouders gaat, zij doen het belangrijkste werk. Sommige bureaus houden vanwege hoge bureaukosten een gedeelte van het uurtarief van de gastouder in. Is dat bij jou of bij jouw gastouder het geval? Dan kan je hoog waarschijnlijk besparen/verdienen. Meld je aan of stap over naar gastouderbureau Samen. Wij maken gratis een offerte voor u op. 

 

2. Bureaukosten per gezin of per kind.

Bekijk eens goed op de factuur of de bureaukosten per kind of per gezin in rekening worden gebracht. Tevens kun je dit op de website van jouw gastouderbureau vinden.

Sommige gastouderbureaus rekenen meer bureaukosten als er meerdere kinderen worden aangemeld. Maar er zijn ook bureaus die bureaukosten per gezin aanbieden ongeacht het aantal kinderen, dit is vaak vollediger.

 

Hoe zit dit bij ons?

Gastouderbureau samen biedt bureaukosten per gezin aan ongeacht het aantal kinderen. Bij gebruik van meerdere gastouders worden er geen extra bureaukosten in rekening gebracht. Zelfs hebben wij bij minder dan 20 uur of alleen vakantieopvang nodig een lager bureautarief. De bureaukosten bij ons worden over het aantal kinderen verdeeld, deze bureaukosten kunnen bij de belastingdienst op gegeven worden.

 

3. Gaat jouw kind naar de kinderopvang of gastouderopvang?

Kinderopvang is vaak duurder als de gastouderopvang. In de kinderopvang neem je vaak een dagdeel af. In de gastouderopvang betaal je per afgenomen uur. Gaat je kind bijvoorbeeld van 08:00 uur tot 16:00 uur naar de opvang betaal je alleen deze uren bij de gastouderopvang. Bij de kinderopvang is het vaak dat je vanaf 07:00 uur tot 18:00 uur betaald ongeacht als je later brengt of eerder ophaalt.

Flexibele opvang is mogelijk in de gastouderopvang. Een dag extra of een uur langer afnemen is vaak geen probleem. 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
06:10