bel ons

Samenwerking KinderWijs TV

 

 

KinderWijs TV

 

Wij hebben als gastouderbureau gekozen voor een samenwerking met KinderWijs TV! Onze samenwerking start 1 januari 2021. Waarom hebben wij hiervoor gekozen? Als gastouder ben je jaarlijks aangewezen op verplichte cursussen of trainingen. Door het corona virus kunnen deze cursussen en trainingen niet gegeven worden. Wij zijn als gastouderbureau ons gaan verdiepen in de onlinemogelijkheden. De permanente educatie wat door KinderWijs TV wordt aangeboden is een breed aanbod maar ook is de permanente educatie in onze branche steeds belangrijker. En dat is niet zo vreemd, want door middel van scholing zorgen wij ervoor dat onze kennis op pijl blijft.  

 

Wet- en regelgeving is nog altijd in ontwikkeling en nieuwe eisen moeten leiden tot meer pedagogische kwaliteit in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Wet IKK met verplichte scholing voor het werken met baby's, het afwegingskader in de verbeterde Meldcode Kindermishandeling, het Personenregister. Deze nieuwe eisen worden een basis voor observaties en kwaliteitsoordeel van de GGD-inspecteur. Alhoewel de Wet IKK (nog) niet direct voor gastouderopvang geldt, is het wel een voorbode van de kwaliteit waar ook gastouderopvang naar toe gaat.  

 

We zullen het nieuwe jaar starten met de modules van de Meldcode kindermishandeling. Elk kwartaal zal er een nieuwe module worden aangeboden. Door de permanente educatie zal men zich verder ontwikkelen op het gebied van ondersteuning en begeleiding aan kinderen, de kennis over de kinderen en het ondernemerschap. Iets nieuws leren inspireert je! 

 

Als gastouder wil je iedere dag op een professionele wijze met kinderen werken. Daarvoor is scholing gevolgd en wellicht regelmatig een bijscholing. Maar soms is het volgen van een training of cursus logistiek niet haalbaar, of is een training alleen tijdens de werktijden mogelijk.  

 

Wij vinden het belangrijk dat educatie voor iedereen die aangesloten is bij gastouderbureau Samen beschikbaar is. Gastouders en vraagouders met een lopend contract kunnen gratis aan de educatie deelnemen. Waar en wanneer dan ook! Daarom ontwikkelde KinderWijs TV met een team van experts verschillende online leermodules en complete studieroutes geschikt voor gastouders en eventueel voor ouders/verzorgers. Deze modules zijn te volgen via de computer of tablet/ipad. Op deze manier kan bijscholen vanaf iedere plek!  

 

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
15:19