bel ons

- Tijdens een voortgangsgesprek kwam er wel iets heel leuks naar voren –

Deze dag kwam ik bij een gastouder thuis voor het voortgangsgesprek. Ze was deze dag vrij en was de boel lekker aan het opruimen.

Ze liet mij zien wat voor speelgoed ze had en toen was daar de 'groene bak'. Ze vertelde als de kinderen deze bak zien dan worden ze enthousiast. Op dat moment ging ze net naar de keuken om koffie te halen. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en keek in de bak…

Er lagen dieren, een handschoen, en allemaal verschillende spulletjes in. Ik kon het me nog niet helemaal voorstellen waarom de kinderen hier zo enthousiast over worden, maar nu ik het verhaal er achter hoorde snap ik het volkomen!!!

 

De gastouder vertelt:

 

De liedjeskoffer

De kinderen zijn er heel enthousiast over. Standaard na het fruit zingen we liedjes. En hoe leuk is het dat ieder voorwerp in de 'groene bak' een eigen liedje betekent. Elk kind mag een voorwerp/dier kiezen en dan zingen we om de beurt de liedjes. Zo zingen we bijvoorbeeld. Olifantje in het bos, 'k zag twee beren, de wielen van de bus. Maar ook wisselen we de spullen in de bak als de kinderen de liedjes ze goed kennen. Zomer/winterliedjes/feestdagen. Erg leuk, en leerzaam.

Heb jij nou ook zo'n leuk en uniek 'ding' waar de kinderen enthousiast over zijn in jouw opvang? Laat het ons dan weten!

Wil je via gastouderbureau Samen opvangen? Of ben je op zoek naar opvang voor jouw kinderen? Meld je gratis aan!

Klik op de knop om je aan te melden.

Stuur een app'je
Gastouderbureau Samen
Samen sterk in opvang
online
Waarmee kunnen we u helpen?
07:49